TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Robotfűnyíró kisokos

2023.03.24 15:57
Robotfűnyíró kisokos

Elérkezett az évnek azon szakasza, amikor már belevetettük magunkat a kerti teendőkbe, és szépen tervezzük a nyári kikapcsolódást is. Az időspórolás és az állandóan szép gyep igénye nyomán előfordulhat, hogy idénre megérett a bennünk a döntés: robotfűnyírót vásárolnánk. Nézzük meg közelebbről, hogy mit érdemes tudni ezekről az igazán hasznos kerti gépekről!

Az élet robotfűnyíróval
Az egyik legjobb tulajdonsága ezeknek a segítő robotoknak, hogy működésük szinte észrevehetetlen, hiszen halkak, ezért nem zavaróak esténként és hétvégente sem, illetve szinte teljesen önműködők – az első napi beállításokat követően. Nem mellékes, hogy a benzines fűnyírókhoz képest, sokkal kevesebb környezetkárosító hatással bírnak, így ökolábnyomunk is csökkenthető ezzel a megoldással.
Miután beszerzünk egy robotfűnyírót elejét vehetjük a tikkasztó hőségben történő macerás fűnyírásnak, amivel rengeteg időt meg tudunk spórolni, ráadásul a gyep is mindig egységes és szép látványt fog majd nyújtani kertünkben.

A számunkra tökéletes robotfűnyíró megtalálása
A piacon rengeteg féle géppel találkozhatunk, így könnyű elveszni a kínálatban, azonban van két szempont, amit ha végiggondolunk, akkor máris hatékonyan szűkíthetjük a kínálatot.
1. Kertünk mérete
Ha extra nagy méretű kerttel rendelkezünk – például 1000 négyzetméter felettivel –, akkor előfordulhat, hogy két fűnyíróra is szükségünk lesz, ezért fontos tisztában lenni az udvar méreteivel, hogy valóban hatékonyan működhessen a fűnyírás. A választott gép teljesítménye és erőssége összhangban kell, hogy legyen a terület nagyságával.
2. Lapos vagy dombos?
A kert domborzata szintén fontos tényező a döntésben, hiszen minden fűnyírótípusnál feltüntetik, hogy milyen dőlésszög képes fel- és lemenni. Széles skálával találkozhatunk a 10%-40% közötti skálán szinte minden fellelhető,, semmiképp se válasszunk kisvárosi kertekbe való robotot, ami egyenes viszonyokra készült, olyan kertbe, ami dimbes-dombos és erősebben igénybe veszi a készüléket.

Telepítési feladatok
Ahhoz, hogy teljesen önműködő legyen a robotfűnyírónk a telepítési munkálatokat a lehető legpontosabban kell elvégezni. Legelső lépésben a töltőállomást kell a legjobb helyre tenni, itt figyelembe kell venni, hogy:
a szélsőséges időjárástól védve legyen,
egyenes felületre kerüljön,
a közelben legyen áramforrás
és minél távolabb helyezzük el a kerti öntözőrendszer elemeitől.
Ezután pedig a géphez tartozó útmutató szerint fel kell térképezni a vágandó területet a fűnyíróval. Ha mindennel megvagyunk, akkor nincs más dolgunk, mint hátradőlni és élvezni kertünk látványát, rendezettségét!