TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

2023 kedvenc virágai

2023.04.06 14:51
2023 kedvenc virágai

Nincs is szebb látvány, mint egy élettel teli, virágos kert, nem csoda, ha minden évben lázba hozza a kertészeket, hogy milyen egynyáriakat ültessenek a teraszra és az udvarba. Ha jól választjuk ki ezeket és megfelelő gondozásban részesülnek, akkor akár hónapokon át színpompás virágaikkal járulhatnak hozzá a kert látványához. Most összegyűjtöttük, hogy idén mik a legnépszerűbb virágok!

A balkon arany
Ahogy a nevéből sejthető virága feltűnő sárga színű, ami ötágú csillag alakzatot formál, látványos, mert az egész növény dúskál a sárga virágokban. Májustól szeptember végéig számíthatunk folyamatos virágzásra, ültetését pedig akár függőcserépbe is megtehetjük, arra viszont figyeljünk, hogy a napos-félárnyékos helyeket kedveli.

A begónia
Örök klasszikus, ami talán annak is köszönhető, hogy virágai mellett levelei már önmagukban látványosak, ez is többféle színű lehet: vöröses vagy zöld. Virágai pedig fehér, rózsaszín vagy vörös színűek, kedveli a meleg, világos helyeket, de a tűző napon megég!

A díszcsalán
Feltűnő levelei miatt került be válogatásunkba, találkozhatunk vörös, élénkzöld, bordó verzióval is, ültethető balkonládákba, de ágyásokba is. A levelek a legintenzívebb színt napos helyen mutatják meg, de a növény megél félárnyékos területen is.

A fukszia
Csüngő, gyönyörű virágai állandó díszei lehetnek az árnyékosabb terasznak, nagyon jól mutat lelógatva, de egyszerű balkonládában is. Májustól kezdve akár az első fagyokig megörvendeztethet minket virágaival, amik igazán összetettek, általában pink-lila átmenetes színben pompáznak.

Fokföldi kékmargitvirág
Egyedülálló balkonnövény, apró virágokkal, amik liláskék szirmokkal rendelkeznek, közepük pedig élénksárga. Szereti a napot, akár át is teleltethető, ha van lehetőség fagymentes, de világos helyen tárolni télen.

Jó tudni!
Ha valóban szeretnénk, hogy ezek a növények színpompás virágokkal lássák el kertünket és balkonládáinkat, akkor bizony oda kell figyelnünk az igényeikre. Elsőként igen fontos a megfelelő elhelyezésük, hiszen vannak félárnyékos helyet kedvelők, de olyanok is, amik a napfényben érzik jól magukat. A vízigény pedig szintén lényeges, főleg a nagy nyári melegekben, biztosan mindennapos program lesz a locsolásuk.
A felsorolt növények nagy része nem klasszikusan egynyári, hanem évelő, de a szabadban nem telelnek át, téli elhelyezésük pedig gondot jelenthet. Ha viszont van módunk arra, hogy hűvös, de fagypont feletti helyre tegyük télen, ahol világos van, akkor bátran próbálkozzunk a teleltetéssel is.
Tipp: A folyamatos virágzás eléréshez az elszáradó virágfejeket mindig távolítsuk el, csípjük le!