TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+36 (1) 300 9392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Kertdesign – a trendek, amik tavasszal uralkodnak

2024.03.14 12:38
Kertdesign – a trendek, amik tavasszal uralkodnak

A kert nem egyszerűen a házunk kiegészítése, hanem egy önálló tér, ahol kikapcsolódhatunk, relaxálhatunk és élvezhetjük a természet közelségét. Egy modern, tavaszi kert tervezésekor fontos, hogy ne csak a funkcionalitást, de az esztétikát is szem előtt tartsuk. A 2024-es év kertdesign trendjei a fenntarthatóságra, a természetes anyagokra, a színekre és a kényelemre összpontosítanak, nézzük meg ezeket közelebbről!

Fenntarthatóság
Egyre fontosabb szerepet játszik a mindennapi életben, így a kertdesignban is, ennek jegyében érdemes helyi, fenntartható forrásból származó anyagokat választani, mint a fa, a kő, a tégla vagy a kavics. De a víztakarékos növények, a komposztálás és az esővízgyűjtés is hozzájárul a kertünk ökológiai lábnyomának csökkentéséhez!
Tipp: Használjunk okos kerti megoldásokat! Az okosotthon technológia egyre inkább terjed a kertekben is. Az okosöntözőrendszerrel, a robotfűnyíróval és a LED-es kerti lámpákkal időt és energiát takaríthatunk meg.


Természetes anyagok
Használatuk melegséget és meghittséget kölcsönöznek a kertnek, a fa teraszburkolat, a kő járda, a tégla kerti bútorok mind-mind remek választásnak bizonyulnak. A fonott kosarak, a terrakotta kaspók és a bambusz dísznövények szintén hozzájárulnak a természetes hangulat megteremtéséhez.

Színek
A 2024-es évben a merész színek hódítanak a kertekben, ez élénk kék, a zöld, a sárga és a narancs használata energikussá és vidámmá teszik udvarunkat. A színpompás virágok, a színes kerti bútorok és a dísznövények segítségével garantáltan egyedivé és stílusossá varázsolhatjuk a kertünket!

Kényelem
A modern kertekben a kényelem is kiemelt szerepet kap. A kényelmes kerti bútorok, a függőágyak, a kültéri szőnyegek, párnák, függönyök, a napozóágyak és a hintaágyak tökéletesek a pihenéshez és a kikapcsolódáshoz.
Tipp: Egy kültéri kandalló vagy a teraszfűtés kellemes hangulatot teremt a hűvösebb estéken is!

Kiegészítők
Ezek segítségével tehetjük még egyedibbé és stílusosabbá kertünket, a modern kertekben remekül mutatnak a formázott növények, a LED fények, a szélcsengők, a madáretetők és a kerti szobrok is.
Tipp: A túlzsúfoltság helyett a kevesebb néha több elvét kell követni! A modern kertek általában letisztultak, rendezettek, a minimalizmus irányelveit követik – törekedjünk mi is erre!
A modern kertekben a funkcionalitás és az esztétika kéz a kézben jár. A helyi, fenntartható forrásból származó anyagok, a víztakarékos növények, a merész színek és a kényelmes kerti bútorok segítségével viszont biztosan egyedi és stílusos kertet varázsolhatunk magunk köré!