TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+36 (1) 300 9392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Kerti DIY projektek a hétvégére

2024.04.08 16:22
Kerti DIY projektek a hétvégére

A tavasz beköszöntével végre kimehetünk a kertbe és élvezhetjük a friss levegőt, a napsütést és a zöldellő növényeket. De mi lenne, ha nem csak pihenéssel töltenénk ezt az időt, hanem kreatívkodnánk is egy kicsit? Összegyűjtöttünk néhány ötletet könnyen megvalósítható kerti projektekhez, amelyekkel feldobhatjuk a kertünket és még szebbé tehetjük a környezetünket!

1. Madáretető
A madarak nem csak gyönyörűek, de fontos szerepet is játszanak a rovarok gyérítésében. Készítsünk nekik egyedi madáretetőt, ami nem csak praktikus, de dekoratív is. Használhatunk újrahasznosított anyagokat, mint egy régi konzervdoboz, PET palack vagy fadarab. Díszítsük a madáretetőt színes festékkel, szalagokkal vagy csillámokkal, hogy igazi kis műalkotás legyen belőle.

2. Virágtartó
Egy különleges virágtartó készítése remek módja annak, hogy feldobjuk a kert hangulatát. Készítsünk egyedi virágtartót régi cipőkből, bögrékből, létrákból vagy akár raklapból – a lehetőségek tárháza végtelen, csak a fantáziánkat kell használnunk!

3. Kerti ösvény
Egy szép kerti ösvény nem csak praktikus, de hangulatosabbá is teszi a kertet. Készíthetjük kavicsból, téglából, kőből, de akár faágakból is. A lényeg, hogy illeszkedjen a kert stílusához és kényelmes legyen rajta járni.

4. Dekorációs elemek
Számos kreatív dekorációs elemet applikálhatunk, ami szintén feldobja a kert hangulatát. Készítsünk szélcsengőket régi fémkanalakból, üvegcsékből, vagy akár csigaházakból. Díszítsük a fákat színes szalagokkal, vagy fessünk vidám mintákat a kövekre.

5. Függőleges kert
Ha kevés a helyünk a kertben, de szeretnénk sok növényt nevelni, akkor a függőleges kert tökéletes megoldás lehet, ezt elkészíthetjük raklapból, régi létrából vagy akár konzervdobozokból is. A lényeg, hogy legyen rajta hely a növényeknek, és stabilan rögzítsük a falra vagy a kerítésre!

6. Kertészkedés
Nem csak remek hobbi, de finom zöldségekkel és gyümölcsökkel is elláthat minket. Ültessünk fűszernövényeket, zöldségeket vagy akár gyümölcsfákat is a kertünkbe – ezzel szépíthetjük környezetünket és közben remekül kikapcsolódhatunk!
A fenti csak néhány ötlet a kreatív kerti projektekhez, de a lényeg, hogy engedjük szabadjára a fantáziánkat és alkossunk olyat, ami tetszik nekünk és egyedivé teszi a kertünket.

4 extra tipp
1. Mielőtt elkezdenénk a projektet, gondoljuk át, hogy milyen stílusú a kertünk és milyen anyagok állnak a rendelkezésünkre, mit kell még beszerezni!
2. Kérjünk segítséget a családtagoktól vagy a barátoktól, hogy gyorsabban elkészüljünk a projekttel!
3. Használjunk újrahasznosított anyagokat, hogy ne csak kreatívak, de környezettudatosak is legyünk!
4. Ne féljünk kísérletezni és új dolgokat kipróbálni!