TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Műfenyő kisokos

2020.12.10 15:39
Műfenyő kisokos

Talán nincs még egy olyan vita az ünneppel kapcsolatban, ami ennyire kiélezett és el nem döntött lenne, mint a műfenyő kontra igazi fenyő kérdéskör. Egyik tábor sem enged, mindkét tábornak érvei vannak, amit megdönthetetlennek gondol. Nekünk sem célunk meggyőzni egyetlen igazi fenyő hívőt sem, hogy térjen át a műfenyőre, mai írásunkkal csupán szeretnénk bemutatni, hogy milyen lehetőségek vannak, ha valaki a műfenyő mellett teszi le a voksát.

 

 

Mi szól a műfenyő mellett?

Bár nem akarunk meggyőzni, nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy miért érdemes megfontolnod a műfenyőt. Ha műfenyőt választasz egy jó időre letudtad a fa vásárlás kérdését, nem kell karácsony előtt még erről is gondoskodnod, ahogy a fafaragással sem kell bajlódnod. A műfenyő könnyen kezelhető és nagyon egyszerű felállítani.

A műfenyő biztosan szimmetrikus, az ágai szépek és jól mutatnak, nem kell azon agyalnod, hogyan is fordítsd, hogy ne legyen ferde vagy görbe, és ne látszódjon, hogy itt-ott hiányoznak az ágai. A díszítése pedig gyerekjáték, mert a levelei nem szúrnak és nem is potyognak.

 

 

Milyen műfenyők vannak?

 

Ma már olyan széles választék tapasztalható a műfenyők kínálatában, hogy garantáltan mindenki megtalálja az ízlésének megfelelőt. Alapvetően két szempont alapján csoportosíthatjuk a műfenyőket: a levelük vagy a színük alapján. Mindkét szempont szerint óriási a felhozatal, aminek köszönhetően lehet az igazihoz megtévesztésig hasonló műfenyőnk, de olyan is, ami elrugaszkodik a valóságtól.

 

Levél szerint megkülönböztetünk 2D, 3D és full 3D, valamint tűlevelű és kevert levelű fákat. A 2D fa levelei laposak, szalagszerűek és egyformák, emiatt kevésbé hat természetesnek. Ezzel szemben a 3D és a full 3D levelű fák már ránézésre is jobb minőségűek, és gyakran pont úgy néznek ki, mint az igazi fenyők. Ez annak köszönhető, hogy a 3D levelek nem laposak, hanem henger alakúak és az elhelyezésük is sokkal realisztikusabb.

 

A leveleknél maradva, meg kell említenünk, hogy egy műfenyő lehet tűlevelű vagy kevert levelű is. Míg előbbi esetében a levelek hosszúkásak és henger alakúak, azonban a végük lecsiszolt, hogy ne szúrjon, addig a kevert levelű műfenyő egyesíti a 2D és a 3D leveleket, azaz mindkét fajtából tartalmaz.

 

Színek tekintetében pedig ma már tényleg csak a képzelet szabhat határt. Találhatunk természetes megjelenésű műfenyőt, ami lehet sima zöld, de akár havas is, hogy még inkább úgy érezzük magunkat, mint egy téli fenyőerdőben. Azonban, ha a természetes vonal helyett inkább a dekorra és a dizájnra megyünk, a szivárvány minden színében találunk műfenyőt: fehér, pink, arany, kék, lila, csak, hogy párat említsünk.

 

Hogyan válaszd ki a tökéletes műfenyőt?

 

A választást leginkább két szempont befolyásolja: az, hogy hol szeretnéd felállítani, illetve az, hogy mennyi ideig szeretnéd használni. Előbbi a méretét, utóbbi az árát határozza meg. Ha nagy helyed van, nyugodtan válassz terebélyes, magas fát, azonban, ha csak kisebb hellyel rendelkezel, az úgynevezett mini fák (100 cm alatti műfenyők) közül válogass. Hidd el, hogy azok is igazán élethűek, a méretük nem befolyásol semmit sem.

 

Egy jó minőségű műfenyőt évekig használhatsz, nem ritkán legalább 5-6 évig, sőt, még annál is tovább. Azonban ez befolyásolja az árát is, hiszen egy igazán tartós darab nem olcsó. A kevésbé drágák is szépek, azonban nem árt tudnod, hogy valószínűleg azt 5 éven belül le kell cserélned, bár természetesen 1-1 műfenyő tartóssága nagyban függ attól, hogyan tárolod.