TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Anyák napi ajándékok a kertbe, otthonra

2021.04.19 12:00
Anyák napi ajándékok a kertbe, otthonra

Jövő héten, vasárnap országszerte az édesanyákat, nagymamákat, dédiket ünnepeljük. Talán ez az egyik legfontosabb és legkedvesebb ünnepünk, hiszen ezen az egy napon megkíséreljük a lehetetlent: hálát adni mindazért, amit az anyukánktól kapunk. Ilyenkor apró meglepetésekkel készülünk mind. Az Énkertem.hu webáruház szeretné megkönnyíteni a választást, ezért ma összeállításunkban olyan ajándékokat válogattunk össze, amelynek minden anyuka, nagymama örülne.

Mikortól ünnepeljük az anyák napját?

Az anyák napja nem újkeletű ünnepség, és nem is a 20. század találmánya. Már az ókorban is megemlékeztek az anyákról. A tavasz ünnep alkalmával ugyanis Rhea istennő – aki az istenek édesanyja – mellett az édesanyákat is köszöntötték. Az 1600-as években tulajdonképpen ezt vették át Angliában, ahol némi vallási színezetet is kapott az anyák napja.

Mai formájában az Egyesült Államokból indult az ünnep. Ott már 1872-ben tartottak ünnepséget az anyáknak, hivatalos ünneppé azonban csak 1914-ben vált. Innen jutott el hozzánk is 1925-ben Petri Pálné közbenjárásának köszönhetően. Még ugyanebben az évben megtartották Magyarországon is az első anyák napját, amely 1928 óta hazánkban is hivatalos ünnep.

Ajándékok otthonra

Május első vasárnapján mind meglepjük valami kis aprósággal az anyukánkat és a nagymamánkat. Az Énkertem.hu webáruházban is számos olyan termék található, amely kiváló ajándék lehet akár anyák napja alkalmából is. Többek között ilyenek a kínálatunkban megtalálható floráriumok is, amelyek több változatban is beszerezhetők. Ezek nagy előnye, hogy anélkül lehet csodaszép és egyedi minikertje anyukádnak vagy nagymamádnak, hogy különösebben foglalkoznia kellene vele. A florárium ugyanis egy olyan zárt rendszer, amelyben a különleges mikroklímának köszönhetően a növények önmagukat tartják életben.

Ugyancsak remek ötlet a smart kitchen is. Ez egy olyan konyhakert, amely a legkisebb lakásban is jól érzi magát, és minden konyhatündér édesanya vagy nagyi imádni fogja. Az okoskonyhának köszönhetően egész évben élvezhetik a friss fűszernövények aromáját, ráadásul a speciális kialakításnak köszönhetően ezzel sincs sok gond. A smart kitchen ugyanis megfelelő termesztési körülményeket kínál, és teljes egészében automatizált, így valóban csak a termény betakarítása marad a kertészre.



Ajándékok kertbe

Akkor is találsz webshopunkban megfelelő ajándékot, ha anyukád kedvenc hobbija a kertészkedés. A tavasszal együtt elindul a kertészeti szezon is, emiatt minden bizonnyal örülne egy igazán csajos metszőollónak vagy kézi villának. Ha pedig a legszívesebben használt eszközei már mind megvannak, lepd meg egy női kertész köténnyel, ami kifejezetten praktikus, hiszen minden szükséges szerszám benne egy helyen, így mindig minden kéznél lesz munka közben.

Szeretnéd meglepni anyukádat egy florárimmal, okoskonyhával vagy valamilyen kertészeti szerszámmal? Kattints IDE termékeinkért!