TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Még jól esik kiülni a teraszra

2021.11.02 12:51
Még jól esik kiülni a teraszra

Bár a vénasszonyok nyarának már vége van és közeleg az év utolsó hónapja, azért nem kell lemondanunk a teraszunk adta “plusz szoba” kényelméről, melegségéről ilyenkor sem.
A terasz a kapocs házunk és a természet között, jó reggel egy kávéval kiülni ide, nézni a madarakat, az ébredő természetet, és ezt bizony néhány apró trükkel kora tavasztól késő őszig kiélvezhetjük!
Cikkünkben mutatunk néhány könnyedén megvalósítható ötletet, hogy miként változtassuk közkedvelt térré balkonunkat a hidegebb hónapokra.

Őszi dekoráció, őszi hangulat
Ahogy a természet is új arcát mutatja ilyenkor nekünk is érdemes teraszunk berendezését kicsit újragondolni, felfrissíteni. Gondoljuk csak végig, hogy míg nyáron egy árnyékot és hűvöset adó térre vágyunk, addig ősszel - a hidegebb reggeleken különösen - örülünk a melegséggel eltöltő, védett, de természetközeli helyre.
Ennek megfelelően ősszel érdemes melegebb színekkel (pl. barna árnyalataival) megtölteni ezt a teret:
- cserélhetünk a kiülőn párnákat (vagy egyszerűen csak a huzatot),
- illetve néhány fonott vessző kosárral, rusztikus tárolókkal
- és a benne elhelyezett dísztökökkel, szezonális termésekkel máris hatalmas változást érhetünk el.
- A teljesség érdekében helyezzünk ki néhány plédet, amikbe mindig jól esik beburkolózni a hűvösebb estéken.



Melegséggel tölt el?
Előfordulhat, hogy az átalakítás mellett még hiányérzetünk lesz, hiszen az október végi és a novemberi mindennapok már igazán csípőssé válhatnak, de erre is van megoldás: szerezzünk be egy teraszfűtő berendezést. Így továbbra sem kell lemondanunk a teraszon eltöltött időről!
Tipp: válasszunk olyan teraszfűtést, ami nemcsak hőforrásként, de grillsütőként is használható, így több funkciót kapunk egy készülékben!

Virágzó balkon ősszel is?
Bár a természet szépen lassan nyugovóra tér, szép számmal találhatunk olyan növényeket, amik ősszel is rengeteg virággal kápráztatnak el minket.
Az egyik legkedveltebb ilyen növény a krizantém, ami sárga, narancssárga, rózsaszín és akár lila színben pompázhat, sőt, még a kisebb fagyokat is átvészeli.
Apró virágaival szintén népszerű növény a csarab, ami nemcsak különleges formájával, de fehér, vajszínű, rózsaszín és lila virágaival újra megtölti élettel teraszunkat.
A közkedvelt és sokszínű árvácska is tökéletes megoldás az egynyári virágok helyére, hiszen a szabadban is jól áttelel és még az enyhén fagyos időben is virágzik.

"Az ősz az év utolsó, legszebb mosolya."
William Cullen Bryant nem is fogalmazhatta volna meg találóbban azt, hogy mi jellemzi a szeptembertől november végéig tartó időszakot, élvezzük ki ennek minden percét, hiszen a színpompás természet bőven kárpótol a csípős reggeleken is.
Néhány apró változtatással teraszunk ebben az időben is tökéletes és kényelmes kültéri családi helyként funkcionálhat, tippjeinkkel könnyedén melegséget árasztó tér válhat belőle a hűvösebb napokon is.