TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Ének az esőben

2021.11.16 15:20
Ének az esőben

Az ősz és az eső elválaszthatatlanok, egyre többet és többször tisztel meg minket a vizes égi áldás, ahogy haladunk előre a hónapokban a tél felé. Ha muszáj kimozdulni az otthonunkból, például elvégezni a kerti munkát, akkor ilyen időben bizony szükségünk lesz néhány védőeszközre, hogy megőrizzük szárazságunkat...és ha a “megfelelő” darabokat választjuk ehhez, akkor még jókedvre is deríthet minket a borongós és hűs hétköznapokon!

Az esernyő
A legalapvetőbb kellék, ez nem vitás. Rengeteg színben, formában, alakban és méretben létezik. Jó ha mindig van nálunk egy a táskában vagy az autóban, hiszen ősszel bármelyik percben meglephet minket egy kis eső.
Esőre színváltós esernyő? Bizony, már ilyen is létezik, ettől biztosan mosolygóssá válik minden gyerek. Jó választás egy kaméleon mintás darab, ami napos időben fehéren marad, ha azonban nedvesség éri, akkor színesre vált.

Esőkabát
Ha hosszabb ideig tartózkodunk kint esőben, például egy halaszthatatlan kerti munka kapcsán, akkor érdemes beszerezni egy minőségi esőkabátot is, ami vízhatlan - és a legjobb esetben - szélálló is, ez biztosan megvéd a zord időjárástól minket.
Tipp: Válasszunk olyan darabot, amit a legjobban igényeinkre formálhatunk. A kínálatunkban lévő FLUO esőkabát pont ilyen, hiszen a maximális kényelemért álló gallérral, rejtett kapucnival, cipzáros és patentos záródással van ellátva. A láthatóságról pedig a fényvisszaverő csíkok gondoskodnak.

Gumicsizma
Ha az eső elleni védekezésről van szó, akkor a gumicsizma használata megkerülhetetlen. Itt is széles választékkal találkozunk: bokáig, vádliig vagy egészen térdig érő, bélelt vagy béleletlen, terepmintás vagy egyszínű és még hosszan folytatható lenne a sor…
A nagy választék oka a gumicsizma mindennapi viseletként történő terjedése okozza, elmúltak már azok az idők, amikor kizárólag a praktikum miatt viselték ezt a lábbelit. Tipp: Viszont ha már esik az eső, akkor dobjuk fel a napot egy vidám, színes és mintás csizmával - kicsik és nagyok örömére.

Esőnadrág
Van csizmánk és kabátunk, de a köztes “részt” a lábszárunkat is érdemes megvédeni az esőtől, ha hosszabb időt töltünk odakint munkával, ezért lesz szükségünk egy esőnadrágra is. Ez a legtöbbször a sínadrágok kinézetére hasonlít és könnyen összepárosítható dzsekinkkel.
Tipp: Válasszunk kényelmes és alapos védelmet biztosító darabot, aminek szabása biztosítja, hogy nadrág fölé tudjuk venni. A legjobb, ha patentos állítható boka résszel rendelkezik, mert így alulról is biztosak lehetünk a vízvédelemben!

A megfelelő eszközök beszerzésével könnyen megúszhatjuk, hogy kerti munka, túrázás közben vagy a hétköznapi nagyobb esőzésekkor elázzunk. Ha tehetjük válasszunk vidám, színes, jókedvre derítő darabokat, így a borús napok is mosolygósan telnek majd!