TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Hogyan öltözz, ha az esőben is munka van a kertben?

2021.11.29 14:55
Hogyan öltözz, ha az esőben is munka van a kertben?

Bizony előfordulhatnak olyan esetek, amikor kertünk a hosszas őszi esőzésben is gondoskodást igényel, ilyenkor nincs mit tenni, ki kell menni, elvégezni a munkát… Szerencsére ez ma már nem jelenti a teljes átfagyást, elázást, hiszen olyan munkavédelmi esőruházatok állnak rendelkezésünkre, melyek tökéletesen szárazon tartanak, akkor is, ha több órát kell kint lennünk a “zuhéban”.

A csizma
A védekezés legfontosabb eszköze: a gumicsizma, el sem tudunk annál rosszabbat képzelni, mint hogy lábbal tocsogunk a vízben odakint. Ha átázik, beázik, akkor - az el nem végzett munka mellett - egy alapos megfázást is kockáztatunk, így válasszunk minőségi, hosszú távon is vízálló darabot.
Tipp: Ha csizmánkat szeretnénk extra védelemmel ellátni, olyan anyagban lépkedünk, ami károsíthatná felületét, akkor szerezzünk be csizmavédőt.
Hideg időben pedig használjunk bélelt gumicsizmát, mert hamar áthűlhet lábunk.

Az esőnadrág
Ha egy hétköznapi esőben kiszaladunk gyorsan a közértbe vagy a gyerekért az iskolába, akkor elég lehet a gumicsizma és esőkabát kombináció, de egy hosszabb kerti munkavégzéshez lábszárunk védelméről esőnadrággal kell gondoskodnunk. Ezek a nadrágok olyan kialakításúak, hogy saját nadrágunk fölé húzva biztosítanak kényelmes viseletet, így fázni sem fogunk. Amire érdemes figyelnünk, hogy olyan csizmát válasszunk, amibe könnyedén belefér egy vastagabb nadrág szára is!

Az esőkabát
Ezekből a legelterjedtebb a nem bélelt, pusztán az eső ellen védelmet nyújtó verziók, ha ilyenünk van, akkor öltözzünk alá. De ha sok időt töltünk kint kertben ősszel is, akkor érdemes egy szélálló, bélelt, több éven át jó szolgálatot teljesítő darabot beszereznünk. Mindemellett figyeljünk a kényelemre is, léteznek már álló gallérral, rejtett kapucnival, cipzáros és patentos záródással, zsebekkel is ellátott kabátok, dzsekik.
Tipp: ha forgalmasabb helyen vagy az út szélén dolgozunk, akkor vegyünk fényvisszaverő esőkabátot, hogy a sötétben is láthatóak maradhassunk.

A kombinált megoldás
Egy eső- vagy orkán ruha választásával a nadrág és a kabát biztosan teljesen passzolni fog egymáshoz, így kizárhatjuk a méret és záródás különbségekből adódó beázás kockázatát. Egy ilyen szett hidegállósága, akár -20°C-ig terjedhet, így télen is jó hasznát vesszük majd.

Ha halaszthatatlan dolgunk akad a kertben vagy a ház körül egy-egy őszi nagy esőzés alkalmával, akkor mindenképp alaposan készüljünk fel a nedvesség elleni védelemre, nehogy megfázzunk. Erre kiegészítő- és munkaruhazátok széles tárháza áll rendelkezésünkre, válasszuk a számunkra legkényelmesebb és legpraktikusabb összeállítást, ami sok évig nyújthat védelmet az esőben, szélben és hidegben.