TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Hogyan tervezzük meg a kertet, hogy minden évszakban szép legyen?

2022.06.03 16:02
Hogyan tervezzük meg a kertet, hogy minden évszakban szép legyen?

Sokan szeretnének olyan kertet, melyet minden évszakban ugyanúgy lehet élvezni. Szerencsére ez ma már egyszerű módon kivitelezhető, mindössze egy kis előretervezés kell hozzá. Cikkünkben segítünk, hogy miként érdemes egy négyévszakos kertet kialakítani!

A növények megfelelő kombinációja!
Ha a növényeket megfelelően válogatjuk össze, akkor minden évszakban más arcát mutatja meg nekünk kertünk.
Nyáron viszonylag könnyű dolgunk van, kertünk valószínűleg látványos virágokkal teli, hiszen azt évelők, cserjék és fák is színesíthetik. A kedvelt egynyáriak beszerzése még virágosabbá varázsolja a külteret, kedvelt a petúnia, a muskátli, a büdöske, ezek hosszan virágoznak! A rózsa szintén színt visz kertbe, ráadásul sokoldalúan mutathatjuk meg, például felfuttatva vagy bokor formájában. A nyári orgona, a hortenzia és a mályva is jó választás!
Az ősz önmagában is színes évszak, hiszen a tavasszal virágzó fák most hoznak majd színes terméseket, ilyen például a madárbirs, a díszalma, a fagyal, a borostyán. A díszfüvek is ilyenkor mutatják meg teljes pompájukat dús kalászaikkal. Népszerű még a krizantém és az őszirózsa is ilyenkor. Emellett a fák lassan elszíneződő levelei a narancssárgától az aranyló barnákig csodálatos díszei lesznek kertünknek.
Ezzel is érkeztünk a télhez, ahol egyértelműen az örökzöldek fognak színt vinni kicsit a kertünkbe, de a hosszan termést tartó csipkebogyó bokor is megfelelő választás. Ebben az időszakban fedezzük fel a mutatós ágak, vesszők (pl. juhar, fűz) , színes kérgek (pl. nyír) és havas táj szépségét!
Tavasszal lesz a legkönnyebb dolgunk, hiszen már a hóolvadás után megjelennek az első kikeletet hirdető növények: a krókuszok, a jácint, majd a nárcisz és a tulipán. Sokan választanak a hagymások mellé nefelejcset, árvácskát, kankalint, ibolyát, melyek szintén elkápraztatnak minden hobbikertészt. Emellett színpompássá válnak a bokrok, a fák, melyek nemcsak színekkel és formákkal, de illatukkal is elvarázsolnak minket.


A kikapcsolódás, pihenés
A teraszt is bátran alakítsuk négyévszakossá, ezt egy könnyen mozgatható átlátszó burkolattal vagy kültéri fűtéssel is megtehetjük. A legújabb trend szerint a terasz egy kültéri nappali kényelmét biztosítja, néhány a rattanbútorral, kinti kanapéval, kültéri szőnyeggel, kényelmes párnákkal és pléddekkel, illetve hangulatvilágítással tökéletes közösségi térré varázsolhatjuk ezt a részt is.
A luxusérzetet növelheti a kerti hűsítő medence, melynek használatát télen felválthatja egy kinti szauna és jakuzzi, így minden évszakban kapcsolódhatunk kertünkben.