TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

2022 legkedveltebb virágai

2022.06.11 10:09
2022 legkedveltebb virágai

Tavasszal és nyáron gyönyörű, színpompás kert látványa fogad minket, amikor például az évelők virágba borítják portánkat. De minden évben más-más virágok kerülnek a népszerűségi listák élére - az örök klasszikusok mellett - cikkünkben megmutatjuk, hogy idén melyek a legkedveltebb kerti virágok.

Pünkösdi rózsa
Illatos, színes, méretes virágaival kápráztat el, az utóbbi időben igen népszerűvé vált ez a bazsarózsa fajta, mely 70-80 centiméter magasságra megnövő bokrain rövid ideig mutatja meg virágait. Egyre több árnyalatban elérhető, de a legelterjedtebbek a rózsaszín, a mályva és a piros.

Boglárka
Szintén nagyméretű virágokkal örvendeztet meg minket: piros, rózsaszín, sárga, narancs, fehér színekben, de ha szemfülesek vagyunk, akkor akár többszínű, átmenetes növényeket is be tudunk szerezni. Ez a növény 20-20 centi magasságig nő meg, szereti a napfényt és a nedves tápanyagdús talajt, évről évre gumóosztással szaporíthatjuk.

Hortenzia
Látványos és termetes gömbvirágaival kertünk legszebb éke lehet, nyár elejétől virágzik, pink, lila, fehér, halványzöld és kék változatai ismertek. Közepesen magas évelő növényről van szó, melyet érdemes félárnyékos helyre elültetni.
Érdekessége, hogy a virágai színét a talaj savassága is befolyásolja, ha erősebb árnyalatot szeretnénk, akkor lúgosítsuk a növény körül a talajt, ennek egyik egyszerű módja lehet, ha kávézaccot juttatunk a földjébe.

Dália
Hosszan virágzik, ezért is közkedvelt, gyönyörködhetünk benne egész nyáron, de ha szerencsénk van, akkor az ősz közepéig is kitartóan virágzik majd kertünkben. Az egyik legsokszínűbb kerti virág, számtalan árnyalatban és méretben lelhetjük fel. A kisebb méretűeket akár a terasz balkonládáiba is elültethetjük, gumós, évelő növényről van szó.

Kardvirág
Egy igazán feltűnő hagymás virágról van szó, mely akár 120 centi hosszú harang alakú virágot is kinevel, amit júliustól szeptemberig csodálhatunk. Népszerűségének köszönhetően egyre több hibridfaj is megjelent, így színeiben szinte végtelen a lehetőség közül válogathatunk, a legkedveltebbek a rózsaszín, a sárga, a piros, a fehér, a barack és a lila árnyalatok. Termékeny, nedves, lúgos talajba ültessük, ha sokáig élveznénk a látványát!


Nőszirom
Avagy írisz, ami egy évelő hagymavirág, mely akár a kerti tó közelébe is ültethető, jól bírja a nedvességet. Legnépszerűbb fajtája márciustól áprilisig örvendeztet meg minket lila virágaival, melyek kb. 20-25 cm magasak lesznek.

Ha színpompás, illatos és nem utolsó sorban trendi kertet szeretnénk, akkor ebből a viráglistából bátran válogassunk. Fontos, hogy mindig figyeljünk az adott növény igényeire az ültetéskor, a megfelelő teleltetésre és a virágzás közbeni folyamatos gondozásra is, kitartó munkák gyümölcse pedig a tavasztól őszig virágba boruló kert lesz!