TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Hűsítő tippek a kertben nyárra

2022.07.28 18:18
Hűsítő tippek a kertben nyárra

A nyári hőségben a legtöbben a vízparton frissülnének, de a dolgos mindennapok mellett ezt nehéz megtenni, viszont néhány módosítással kertünk is tökéletesen hűsítő lehet, ami egy nehéz nap után igazán kikapcsol majd minket. Nézzük meg, hogy hogyan hűsölhetünk a kertben a legnagyobb melegben is!

1. Teremtsük meg a saját “vízpart” illúzióját!
Nem másra gondolunk itt mint a saját medencére, melyet akár minden délután használhatunk, ha úgy tartja kedvünk. Szerencsére ma már olyan könnyen összeszerelhető fémvázas medencék is elérhetők, melyek kényelemben és méretben is vetekszenek épített társaikkal. Szerezzünk be egy ilyet, állítsuk fel és élvezzük a családdal vagy barátokkal a frissítő úszkálást a kertben!

2. Telepítsünk párakaput!
Egy kedvező áron elérhető párakapuval, kültéri klímával is hűsölhetünk a teraszon, ez a szerkezet a levegőbe jutatott vízpermettel csökkenti a hőérzetet. Ráadásul a környezetünkben lévő levegőt is lehűti, megköti a port és távol tartja a bogarakat, sokkal komfortosabbá téve a kint töltött időt. Összeszerelése pedig gyerekjáték! Elhelyezhetjük a napozóágy fölé, a kerti étkező mellé, de akár a gyerekek homokozójához is.

3. Helyezzünk fel napvitorlát!
Praktikus megoldás, ha bizonyos helyeken árnyékot szeretnénk teremteni a kertben, sokféle alakban, méretben és színben érhetők el ezek az árnyékolók, így biztosan megtaláljuk a céljainkhoz passzolót. Választhatunk téglalap, négyszög, de akár háromszög formájúból is, ezt kifeszíthetjük a homokozó vagy a medence felett, de a terasz árnyékolását is optimalizálhatjuk vele. Jó tudni, hogy ez a megoldás szűrt árnyékot biztosít, tehát nem sötétít be teljesen, alatta jár a levegő, hiszen nem zárt, így még jobban hűsít. Felszerelése pedig rendkívül egyszerű, ráadásul a legtöbb napvitorla víz- és UV álló, így több nyáron át jó szolgálatot tesznek.

4. Gondoskodjunk a kert frissességéről is!
Ahhoz hogy hűsülni tudjunk a kertben fontos, hogy egészséges és öntözött zöld növényzet vegyen körül minket, ennek a legfőbb titka a nagy melegben a folyamatos és megfelelő öntözés. A zöld fű, a szép virágoskert, a zöldellő sövény mind segít kialakítani a kertben a hűvösebb mikroklímát, melyet mi is élvezhetünk. Ha nem szeretnénk a mindennapi locsolással bajlódni, akkor telepítsünk automata öntözőrendszert.

5. Legyen természetes árnyék!
A mesterséges árnyékolásról korábban már volt szó, de ha kertünk mérete engedi, akkor néhány nagyobb lombozatú fa is kellemes árnyékot tud biztosítani. Teljesen megváltozik nyári kertünk hangulata, ha kilépve fák vesznek körül, ráadásul ha néhány napszakban a házfalakra is vetül árnyék, akkor a benti hőmérsékletet is pozitívan tudják befolyásolni a fák. Persze egy magas, nagy lombozatú fa kinevelése sokéves folyamat, de minél hamarabb belevágunk, annál hamarabb élvezhetjük majd a hűsítő árnyékát is!