TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Nyaralni készülsz? Ki fog vigyázni a kertre, míg nem vagytok otthon?

2022.08.04 16:07
Nyaralni készülsz? Ki fog vigyázni a kertre, míg nem vagytok otthon?

A nyári forróságban bizony megsínyli kertünk, ha egy-két hétre nélkülözni kell minket, mert nyaralni mentünk. Ha ugyanolyan gondozott és egészséges növények látványára szeretnénk hazatérni, akkor bizony előre kell gondolkoznunk. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány tippet, hogy miként gondoskodhatunk kertünk gondozásáról távollétünkben!

1. Bízzuk a kertet addig másra!
A távollétünkben egy hozzáértő és lelkes családtagra vagy barátra is rábízhatjuk kertünk gondozását, a legfontosabb a tikkasztó melegben természetesen a rendszeres locsolás elvégzése. Mielőtt elmennénk érdemes alaposan közösen körbejárva megmutatni, hogy mit hogyan szoktunk csinálni, melyik növényről mit kell tudni, mikor és hogyan érdemes öntözni. A szomszédtól is kérhetünk ilyen jellegű szívességet, a kis távolság kapcsán neki könnyebb is lesz szemmel tartani portánkat, sőt, amikor ő megy nyaralni, akkor cserébe mi is elláthatjuk az ő kertjében a teendőket addig.

2. Automatizáljunk, amit csak lehet!
Az okosotthonok után eljött az okos kertek ideje is, egyre több mindent tudunk összehangoltan automatizálva is megoldani, így lehet, hogy nem is kell emberi felügyeletet igénybe vennünk távollétünk alatt. Egy automata öntözőrendszer a megfelelő időben locsolja meg növényeinket, ráadásul esőérzékelője révén meg azért sem kell aggódnunk, hogy csapadékos időben feleslegesen bekapcsolna. A szükséges fűnyírást pedig a robotfűnyíró tökéletesen elvégzi helyettünk, amíg mi nyaralunk, így amikor hazaértünk a kert ugyanolyan formájában fogad majd minket, mint ahogy otthagytuk. Ha szeretnénk szemmel tartani az otthoni történéseket, akkor egy kültéri kamerarendszerrel ezt könnyedén megtehetjük, így akár távolról a mobilról is ránézhetünk, hogy minden rendben van-e udvarunkban.

3. Béreljünk fel kertgondozót, kertészt erre az időre!
A kertészeti cégek már fel vannak készülve az ilyen igényekre, így távollétünkben, ha nincs kit megkérnünk, akkor megbízhatunk szakembert is, aki biztosan a megfelelő módon gondoskodik majd kertünkről. Ennél a megoldásnál természetesen extra költségekkel is számolnunk kell, hiszen a napi kijárás – főleg egy kéthetes nyaralás esetén – már elég nagy összeg lehet. Érdemes mérlegelni, hogy nem kézenfekvőbb-e automatizálni kertünk fenntartását.

Ha a nyaralás végeztével nem egy kiszáradt kertbe szeretnénk visszatérni, akkor bizony előre kell terveznünk, hogy távollétünk idején ki fog gondoskodni a locsolásról és az esetleges fűnyírásról. Fent több alternatívát is összegyűjtöttünk erre, ha pedig ezt elintéztük, akkor a pihentető utazás után egészséges és ápolt kertünkben folytathatjuk tovább a feltöltődést!