TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Mitől lesz igazán kényelmes és hívogató a terasz? - 6 tipp

2022.08.17 08:54
Mitől lesz igazán kényelmes és hívogató a terasz? - 6 tipp

Egyre többen gondolnak a teraszra egy kinti nappaliként, aminek így el kell látnia azokat a kényelmi funkciókat, melyeket a beltérben már megszokhattunk, szerencsére néhány okos megoldással könnyedén komfortosabbá varázsolhatjuk ezt a teret is!

1. Gondoskodjunk az árnyékolásról!
Az egyik legalapvetőbb igényünk nyáron, hogy a tűző nap elől legyen hova elbújnunk, a teraszon is szükséges lehet ilyenkor a tető mellett még extra árnyékot adó elemek felszerelésére. Egy minőségi napvitorla beszerzése sok éven át megoldást jelenthet erre a problémára, ráadásul a szezon végén ez könnyedén elcsomagolható.

2. Frissítő megoldások!
Ha több órán keresztül teraszunkra tűz a nap, akkor bizony a levegő hamar felforrósodik, megáll a tető alatt, így nem lesz kellemes ott időt eltöltenünk. A levegő átmozgatása és a párásítás fontos ilyenkor, egy kültéri klíma vagy párakapu hamar hűvöset varázsol nekünk a legmelegebb napokon is, így nem kell lemondanunk a teraszon történő kikapcsolódásról.

3. A tökéletes nyárestékhez!
Már szürkületkor jó, ha tudunk kapcsolni egy kis hangulatfényt, szerencsére lámpák és fényfüzérek széles választéka áll ehhez rendelkezésünkre, így könnyedén kiválaszthatjuk a legmutatósabb darabokat. Jó döntés a szolárlámpa, melyet a napfény erejével gazdaságosan üzemeltethetünk.

4. Védekezzünk a kellemetlen betolakodók ellen!
Azért, hogy egy-egy kint töltött este után ne tarkítsanak minket szúnyogcsípések, érdemes beszereznünk valamilyen szúnyogriasztót, ez lehet aeroszolos is, de a legjobb megoldás egy szúnyogcsapda, mellyel akár az egész kertből elkergethetjük a kellemetlen csipkelődőket.

5. A beltér kényelme odakint!
A kényelmes teraszgarnitúra beszerzése az alapja annak, hogy komfortosan le tudjunk telepedni odakint, esetleg barátainkat és családunkat is vendégül lássuk. Dobjuk fel ezt vidám, nagy párnákkal, színes takarókkal a hűvösebb estékre, és szerezzünk be egy kültéri szőnyeget.

6. A személyre szabott dekoráció!
A terasz nem más, mint egy kapocs a bel- és a kültér között, ezért fontos, hogy már itt is több hangulatos balkonnövény képviselje kertünket, ezeket helyezzük stílusos kaspókba, melyekkel azonnal feldobjuk a teret.
Emellett bátran helyezzünk el néhány dekorációs elemet a falon, a virágokba tűzdelve vagy akár a lépcsőn, dobjuk fel a teraszt például kedves kerámia állatfigurákkal a még kellemesebb légkörért! A ház ezen része a kikapcsolódás, lazítás színtere, ezért lehet bohókásabb, eklektikusabb a berendezése, mint a beltéré, legyünk kreatívak!