TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+36 (1) 300 9392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Készüljünk fel a téli munkákra időben! Takarófólia, medencetakarás – beszerezted már?

2022.11.21 11:00
Készüljünk fel a téli munkákra időben! Takarófólia, medencetakarás – beszerezted már?

Rohamléptekben közeleg a tél, ami a kerttel rendelkezőknek nem jelent mást, minthogy fel kell készülni a fagyokra, tartósabb hidegekre. A kulcsszó ebben az esetben a teljes védelem, hiszen az a cél, hogy minimalizáljuk a fagykár esélyét. Cikkükben összeszedtük, hogy milyen védelmi eszközöket érdemes beszerezni ehhez!

Az ősz végi teendők!
A télre való készülés egyik alapfeladata, hogy a kertben rend legyen, ez azt jelenti, hogy a lehulló faleveleket gyűjtsük össze a komposztálóba, esetleg készítsünk belőlük szigetelő takarást a bokrok alá. A füvet nyírjuk még le, ha szükségét látjuk, a beteg, elszáradt növényrészeket távolítsuk el mindenhonnan, ami pedig azt kívánja, vágjuk vissza a földig. Ne feledkezzünk meg a kerti szerszámok, kiegészítők, bútorok téli elrakásáról sem, ezeknek jó helye lesz a fészerben vagy a pincében. Ha ezekkel megvagyunk, akkor nekiláthatunk a tényleges téli előkészítésnek!

1. Vásároljunk fagyvédő takarófóliát!
Ennek célja, hogy a fagyérzékeny növényeket fagymentesen, akár odakint is átteleltethessük, nincs más teendőnk vele, minthogy az adott növény teljesen beborítjuk, majd a földhöz legközelebb, a szár részen megkötözzük. Keressünk olyat, ami UV-álló anyagból készült, így hosszabb élettartamú lesz!

2. Gondoskodjunk a medencatakarásról!
A téli medencefedés garantálja, hogy az hosszú évekig gond nélkül üzemeljen, ráadásul ezzel megspórolhatjuk a tavaszi nagy medencetakarítást is, hiszen az nem szennyeződik be. Érdemes már jóval a fagyok beállta előtt elvégezni a takarást (10-15 fok állandó hőmérséklet körül), hogy biztosan ne érjen meglepetésként minket a téli fagy.
Tipp: Használjunk téliesítő szert az algák és vízkő ellen!

3. A fagycsapról se feledkezzünk meg!
A kerti csap téliesítése is kiemelt figyelmet igényel, ha tavasszal ugyanúgy szeretnénk használatba venni, ezért mindig alaposan víztelenítsük és használjuk a fagytalanító csapot. Érdemes odafigyelni arra, hogy ezek bizony elöregedhetnek, így bizonyos időközönként cseréjük indokolt, ha itt az ideje, akkor szerezzünk be egy új darabot, hogy ne érjenek minket kellemetlen meglepetések!

4. Egy kertből sem hiányozhat télen a madáretető!
Bizony-bizony szárnyas vendégeink rendszeres etetését és itatását is megtehetjük a télen, nem lesznek hálátlanok, látványuk biztosan feldobja a szürke hétköznapokat, ráadásul tavasszal segítenek majd a kártevőmentesítésben is. Ehhez keressünk egy kertünkbe passzoló madáretetőt, amit helyezzünk egy a házból is jól látható ponton és mindig gondoskodjunk arról, hogy legyen benne megfelelő élelem.