TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Téli világítás az udvarra

2022.11.28 11:00
Téli világítás az udvarra

Közeleg tél, de már most is tapasztaljuk, hogy ez nemcsak a hűvösebb és borongósabb időt, hanem az egyre rövidülő nappalokat is jelenti, sokszor sötétben indulunk el a munkába és abban is érünk már haza. Ilyenkor praktikus és biztonságérzetet ad, ha udvarunkban is van lehetőség több helyen villanyt kapcsolni, esetleg irányfények jelölik ki az utunkat. Nézzük meg, hogy milyen világítást tervezzünk a téli kertbe!

Dekoráljunk a fényekkel!
A praktikum mellett természetesen az sem elhanyagolható, hogy a fényekkel kiemelhetjük kertünk szépségét, dekorálhatunk. Mára például már külön iparággá nőtte ki magát az ünnepre hangoló világító füzérek kihelyezése. Emelhetünk kertünk látványán hagyományos világítással, de letisztult, modern lámpákkal is, emellett megválaszthatjuk, hogy a szolár vagy a tölthető elemmel működő darabokat részesítjük-e előnyben.
Tipp: Törekedjünk a harmóniára a kerti dekorációk kapcsán, fontos, hogy a kiválasztott világítótest nappal is passzoljon az udvar hangulatához, a meglévő stílusához!

Leszúrható lámpák
Ezek igen praktikusak, ha utat jelölnénk ki a kertben, de akár a garázsfeljáró mellé is helyezhetjük őket. Azért népszerű választás az ilyen kerti világítás, mert sem szakértelmet, sem különösebb erőfeszítést nem igényel a kihelyezése, hiszen csak stabilan a földbe kell szúrni, utána már tökéletesen ellátja a feladatát.

Fali lámpák
Nagy segítség, ha az első vagy a hátsó ajtó mellé, valamint a fészer, garázs, autóbeálló közelébe helyezzük el funkcionális világításként, de akár a teraszon is jó szolgálatot tehet. Érdemes mozgásérzékelő verziót választani, ami teljes mértékben segíti a téli sötétben a tájékozódásunkat.
Tipp: Hangulatos összképet érhetünk el, ha a teraszon térdmagasságban szereljük fel ezeket a világítóelemeket, ezzel sejtelmes, visszafogott hatást érünk el.

Sülyesztett lámpák
Kitűnő világítás a kerti utak, járdák mellé, ezzel megvilágíthatjuk a kertben a legszebb területeket, kiemelhetünk egy-egy bokrot vagy különleges dekorációt. Nem tolakodó, hiszen a süllyeszthető, de erőteljes fényt ad.

Fényfűzérek
Kellemes hangulatot varázsolhatunk fényfüzérekkel is, nem kell csak az ünnepi időszakra korlátozni ezeket, egy semleges formájú és színű füzér akár egész évben kint lehet, nyáron az esti összejövetelek kiegészítőjeként, télen pedig a tájékozódás megkönnyítésére.

Extrém megoldások
Választhatunk olyan formalámpákat, amik már önmagukban is a kert ékeivé válnak, például Hold vagy béka formájút. Emellett a színekkel is játszhatunk, több LED-lámpán mi magunk dönthetjük el, hogy milyen színben világítson éppen, ezzel könnyedén változatossá tehetjük kertünkben a fényeket.