TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Kezdődik az advent, díszítsük fel a kertet is

2022.12.05 17:43
Kezdődik az advent, díszítsük fel a kertet is

Elindult a visszaszámlálás az év legnagyobb ünnepéig, már mindenki hangolódik, készülődik ilyenkor, az otthonok lassan karácsonyi díszbe öltöznek, idén a kertet se hagyjuk dekoráció nélkül! – nemcsak magunk, de az éppen arra járók kedvére is tehetünk, ha szépen feldíszítjük portánkat. Hogyan lesz ünnepi hangulata udvarunknak is? Ehhez adunk most néhány tippet!

1. Világítsuk ki a kertet!
Mivel egyre hamarabb sötétedik és az adventi időszak, az ünnepi várakozás elengedhetetlen kellékei a fények, így bátran öltöztessük fényárba a kertet. Tehetünk a bokrokra fényfüzért, formálhatunk belőle az ünnepre jellemző alakzatokat, de akár leszúrható világításokkal is meghitebb lehet a hangulat. Sőt, kerti gyertyatartókat is kitehetünk, amikbe bármelyik este meggyújthatunk egy-egy mécsest. Ha nem bajlódnánk a gyertyagyújtással, akkor a kereshetünk olyan lámpást, aminek a fénye lágy, gyertyafényre hasonlít, ezzel könnyedén karácsonyi légkört teremthetünk akár a teraszon is.

2. Készítsünk apró kedvességet!
Köszöntsük a hozzánk érkezőket kedves üzenettel, ehhez nincs is másra szükségünk mint egy leszúrható táblatartóra, amire mindössze egy kis táblát kell készítenünk. Ez lehet jó családi program is, bármikor cserélhetjük a feliratokat, a legkisebbek akár rajzot is készíthetnek.


3. Díszítsünk termésekkel, a kert növényeivel!
Készíthetünk kültéri adventi koszorút is, ha van örökzöld a kertben, akkor néhány ág segítségével a kert egy központi területén formázzunk belőlük karikát, rögzítsük egymáshoz az ágakat, majd díszítsük friss vagy száraz termésekkel. A zöldön jól mutat például a csipkebogyó, de egy-két aranyra fújt diót is felhasználhatunk ehhez.

4. Használjuk fel, amire nincs szükség a kertben!
A teraszon a kiürült virágládákba is életet lehelhetünk, akár ugyanolyan dísz készítésével, mint amit az előzőleg említettünk, a zöld dekort pedig feldobhatjuk LED mécsesekkel vagy fényfüzérrel. Kiszáradt ágakból is alkothatunk, formálhatunk belőlük csillag vagy karácsonyfa alakzatot – kötözzük össze ezeket, majd akasszuk fel az ablakokba, ezeknek a dekorációknak is jól állhat egy kis fény.

5. Ajándékozzuk meg szárnyas barátainkat!
Ezzel az ötlettel nemcsak finomságot, de kerti díszt is készíthetünk a fákra! Fogjuk a madaraknak szánt magkeverekét – ezt akár elkészíthetjük magunk is –, olvasszunk meg egy kocka zsírt, és keverjük bele. A kapott magos masszát pedig öntsük karácsonyi kiszúróformákba, majd helyezzünk kétharmadnyi magasságban bele hurkapálcát, helyet csinálva a kötözőmadzagnak. Amint megdermedt a zsír fűzzünk a lukba madzagot és akasszuk fel a fákra a madaraknak szánt formás ínyencségeket!