TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Ünnepi készülődés nem csak a házban – a ház körül is

2022.12.21 18:50
Ünnepi készülődés nem csak a házban – a ház körül is

Elindult a visszaszámlálás az év legjobban várt ünnepéhez, nemsokára itt a karácsony, néhány napon belül pedig az új évet, 2023-at is köszönthetjük. Az ünnepre pedig az ember mindent rendben szeretne tudni a házban és a ház körül is, sőt, sokan ilyenkor különleges dekorációkkal hangolódnak a karácsonyra. Nézzük meg, hogy miket érdemes elintézni az ünnep előtti utolsó napokban!

1. Tegyünk rendet!
Ha még van némi lehullott levél, elszáradt növényszár vagy megregulázandó, korhadt faág, akkor lássunk neki az eltakarításának és komposztáljunk, amit csak lehet. Mivel még enyhe az idő, így itt az alkalom az olyan dolgok megjavításának, renoválásának, amik jó, ha már télen elkészülnek, például ilyen lehet a kerítés befoltozása. Ha még nem tettük meg, akkor minél hamarabb téliesítsük a kerti csapot, előzzük meg ahol csak lehet a fagykárokat.
A kint maradó, de nem fagytűrő növényeket mindenképp lássuk el fagyfóliával, sokan már nem viszik be például a nagyobb leandereket, ezekre is jó megoldás a fóliázás. Ami pedig még véletlenül nem került be a fészerbe, garázsba vagy a pincébe, azt mindenképp tároljuk el, lehet szó még növényekről vagy szerszámokról is, fontos, hogy letakarítva, kezelve rakjuk el a hideg hónapokra ezeket, ha utóbbiról van szó.

2. Készüljünk fel előre a szárnyasok etetésére!
Az ünnepek idején aligha foglalkozunk majd azzal, hogy a kertünkbe látogató, etetett kismadaraknak eleség után járjunk a boltokban, így érdemes előre megvásárolni azt – szép, ünnepre hangoló látvány, ha a téli kertben boldog kis szárnyasok jelennek meg időről időre. Figyeljünk arra is, hogy tiszta, nem befagyott víz is mindig legyen az eleség mellett, ez ugyanolyan fontos a madarak gondozásában, mint a magok. De mégis a legfontosabb, hogyha már elkezdtük az etetésüket, akkor semmiképp se hagyjuk abba, hiszen odaszoknak hamar, várni fogják az utánpótlást!

3. Díszítsünk!
Ha már rendet tettünk és előregondolkoztunk a szárnyas látogatók ellátásáról is, akkor bizony jöhet a leglátványosabb része az ünnepi készülődésnek: a dekorálás. Mivel hamar sötétedik, így célszerű fényeket is felhasználni ilyenkor, egy-egy látványos füzérrel körbetekerhetjük a kertben álló fenyőt, afféle kinti karácsonyfaként, sőt, természetes anyagokból készült díszeket is tehetünk rá – ha a gyerekekkel készítjük ezeket el, akkor az igazi családi, ünnepre hangoló program lehet.
A teraszt és az erkélyt pedig a kerti örökzöldek néhány ágával látványossá tehetjük, kiváló például a korlát bevonására vagy ajtódísz készítésére a zöld alapanyag, erre is tehetünk extra díszeket és világítást, de önmagában is remek hangulatot ad majd! Jó készülődést!