TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Fűmagok, trágyák, talajjavítók, biohumuszok

A jó fűmag keverékek több fajtát is tartalmaznak ugyanazon fajokból, ezáltal a pázsit különböző viszonyokhoz való alkalmazkodó képessége javul.
árnyéktűrő
sport, játék, családi házakhoz
szárazságtűrő
Szűrés törlése
A magról történő füvesítés során (néhány igen ritka kivételtől eltekintve) fűmagkeverékeket használunk, melyek 4-5 különböző faj magjait tartalmazzák. Ezen fajták és arányuk fogja meghatározni a fű alapvető tulajdonságait.  Más és más fajtaösszetétel szükséges egy pázsithoz vagy sportpályához, árnyékos vagy öntözés nélküli  területekre.


A jó keverékek több fajtát is tartalmaznak ugyanazon fajokból ezáltal a pázsit különböző viszonyokhoz való alkalmazkodó képessége javul.


Ugyanaz a fűmag keverék nem nyújtja ugyanazt a minőségű állományt különböző környezeti feltételek mellett. Hiába használunk prémium kategóriás fűmagot, ha nem megfelelő a talaj előkészítés, a vízellátás biztosítása, nem kapjuk azt a minőséget amit elvárhatunk a jó minőségű keveréktől.A fűmag vetésénél tartsuk be a gyártó előírásait. A túl alacsony fűmag mennyiség késlelteti a talajtakarást és ezáltal erős gyomosodáshoz vezet, lejtős fekvésben pedig eróziót okozhat. A túlságosan magas vetőmag mennyiség következtében az egyes növények túl sűrűn helyezkednek el, így kölcsönösen zavarják egymást, könnyen befüllednek, hajlamosabbak a gombásodásra.

A legmegfelelőbb időszak a gyep telepítésére és a rendezési munkákra március vége és május vége között, illetve augusztus közepe és október közepe között van. Ilyenkor az időjárás a legmegfelelőbb feltételeket biztosítja a pázsit növekedési igényének szempontjából. A nyári vetés nagyon gyakran nagy forróságban történik és ennek megfelelően igen intenzíven kell öntözni. Ehhez járul még a különböző meleg igényes gyom-fűfajok nagy gyomosodási veszélye. Gyorsabb fejlődésű sport felületeket enyhébb régiókban november elejéig is telepíthetünk.

Az egyenletes gyepfelszín alapja a jól elmunkált, vetőágy. A magágy végső elsimítása előtt 25-30 g/m2 adagban juttassunk ki indító műtrágyát a területre. Magas foszfortartalma segíti a gyökérfejlődést, felgyorsítja az eredést, 8-10 héten át egyenletes szolgáltatja a tápanyagot a fű számára. A gyepstarter műtrágya használatával a fű 10-14 nappal hamarabb kikel, így erős gyökérzettel telelhet, tavasszal gyorsabban indul fejlődésnek.