TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Készüljünk időben a télre, betegségek ellen házi gyógynövényekkel

2021.11.22 19:02
Készüljünk időben a télre, betegségek ellen házi gyógynövényekkel

Mivel még csak most érkezünk meg az igazi zimankós, csípős hideg időhöz, érdemes felkészíteni éléskamránkat gyógynövényekkel, hogy szervezetünket természetes, jótékony hatású növényekkel támogathassuk télen is.
Állítsuk össze saját gyógynövény-készletünket! Hogyan? Ebben segítünk most!

Miben segít egy saját gyógynövény-készlet?
Akkor tökéletesen megfelelő, ha azt érezzük, hogy “bújkál bennünk valami”- fáj a torkunk vagy köhögni kezdünk -, akkor ne kelljen rögtön a gyógyszerekhez, antibiotikumokhoz nyúlni, hanem természetes megoldásokkal támogathatjuk szervezetünket a gyógyulásban.

Frissen?
Bizony! Ma már több alternatívája van az egész évben karnyújtásnyira lévő benti okoskerteknek, amikkel élvezhetjük a friss fűszer- és gyógynövények adta lehetőségeket.
Tipp: Válasszunk ehhez Smart Kitchen - Okos konyha összeállításokat, amik gondozásmentesen biztosítják a folyamatosan friss növényeket a konyhába.
Ráadásul nemcsak otthonunk különleges díszítőelemei lehetnek, hanem kompakt kialakításuknak köszönhetően nem foglalnak el több helyet, mint amennyire a növényeknek szükségük van, így praktikus és helytakarékos is ez a megoldás.



A 7 leghasznosabb otthon termeszthető gyógynövény
Kisebb egészségügyi problémák esetén mi magunk is sokat segíthetünk szervezetünknek a gyógyulásban, hogy ne kelljen rögtön orvoshoz menni vagy erős gyógyszereket beszedni. Nézzük, hogy mely az a hét gyógynövény, ami tökéletesen megél az ablakpárkányban egy cserépben:
1. Citromfű
Izzasztó hatása miatt segíthet a megfázás kezelésében, hiszen méregtelenít, meggyorsítva ezzel a gyógyulást.
2. Levendula
Ha levertek, szomorkás hangulatúak lennénk az őszi borongós időtől, akkor igyunk egy csésze levendulavirágteát, ami segít az alvásban, a megnyugvásban, ellazít egy nehéz nap után.
3. Zsálya
Ha valamilyen száj vagy garat problémát észlelünk, akkor bevethetjük a zsályát gargalizálóként. Ehhez forrázzuk le a leveleket, mintha teát készítenénk, gyulladáscsökkentő hatását hamar észrevehetjük.
4. Bazsalikom
Kevesen tudják, de a bazsalikom enyhítheti fejfájásunkat, ehhez néhány aromás levelet nyomjunk össze és dörzsöljük be vele halántékunkat.
5. Kakukkfű
Hatékony fertőtlenítő és antioxidáns, torokfájás ellen fogyasszunk a levelekből főzött teát.
6. Petrezselyem
Serkentő hatással van az immunrendszerünkre, bátran fogyasszuk nyersen, összeaprítva. Jó tulajdonsága még, hogy elveszi a kellemetlen aromájú ételek után a rossz szájszagot, ha fokhagymásat, halasat ettünk, akkor rágcsáljunk el néhány petrezselyemlevelet.
7. Menta
Ha nehéz ételek után gyomorbántalmak kínoznak vagy esetleg émelygünk, nincs egyensúlyban a gyomrunk, akkor igyunk mentalevelekből készült teát, ez segíteni fog! Emellett nagyon jól alkalmazható orrdugulás enyhítésére, inhalálásra, ehhez egy fazék forró vízbe tegyünk néhány mentalevelet, majd hajoljunk fölé egy törülközővel.
A ráadás pedig, hogy a felsorolt növények többségét a konyhában fűszerként is használhatjuk!