TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Kerti szórakozás a nyárra – grill és szabadtéri parti

2024.05.11 13:58
Kerti szórakozás a nyárra – grill és szabadtéri parti

A nyár a tökéletes időszak a szabadtéri összejövetelekre, és mi lehetne jobb, mint egy grillezés a kertben? De mielőtt meghívnánk a barátokat és a családot, elő kell készíteni a kertet, hogy kellemes és hangulatos helyszínt biztosítsunk a mulatsághoz.

A kert előkészítése
Tisztítsuk meg a területet!
Távolítsuk el a lehullott leveleket, ágakat és törmelékeket, ha szükséges, nyírjuk le a füvet.
Készítsük elő a grillt!
Tisztítsuk meg a grillt a korábbi használatból maradt ételmaradékoktól és zsírtól, majd szerezzük be a szükséges kiegészítőket, illetve ellenőrizzük a gázpalackot, ha gázzal üzemel a grill, ha pedig faszenes grillt használnánk, akkor az se maradjon le a bevásárlólistáról.
Készítsük elő a bútorokat!
Hozzuk ki a kerti bútorokat a tárolóból, és tisztítsuk meg őket, majd helyezzük el a jól bevált helyükre. Ha már elavultak a régi bútoraink és nem érdemes a felújítással bajlódni, akkor itt az ideje az új szett beszerzésének, ne feledkezzünk meg a kiegészítőkről sem!
Díszítsünk!
Hozzunk létre hangulatos légkört dekorációkkal, például kültéri lámpákkal, gyertyákkal, virágokkal és különböző növényekkel.


Dekorációs ötletek
Természetes dekorációk
Használjunk természetes anyagokat, mint például követ, fát és növényeket a kert dekorálásához. Ez a dekoráció rusztikus és meghitt hangulatot kölcsönöz a kertnek.
Színes dekorációk
Adjunk színt a kertnek különleges textíliákkal, például párnákkal, takarókkal és terítőkkel, illetve a színes virágokkal, növényekkel.
Világítás
A megfelelő világítás fontos a hangulat megteremtéséhez, használjunk leszúrható lámpákat, amik este is irányt mutatnak a biztonságos kerti közlekedéshez, emellett lampionokkal, gyertyákkal és fényfüzérekkel is feldobhatjuk a szürkületben az udvart.
Egyéb állandó dekorációk
Díszítsük a kertet szobrokkal, szökőkutakkal és madáretetőkkel, ezek egész évben megörvendeztethetnek minke látványukkal.


Extra tippek
1. Gondolkodjuk végig a vendégek számát, amikor a bútorokat elrendezzük. Győződjünk meg róla, hogy van elegendő hely mindenkinek ülni és mozogni is.
2. Készítsünk ki egy hűtőládát italokkal, hogy a vendégek bármikor felfrissülhessenek!
3. Gondoskodjunk a rovarriasztókról, hogy a vendégeket megvédjük például a szúnyogoktól!
4. Kapcsoljunk halk zenét a háttérben, hogy még kellemesebb legyen a hangulat!

Kertünk előkészítése egy nyári grillpartihoz nem bonyolult, a fenti tippek segítségével, kis munkával igazán hangulatos grilleseményt szervezhetünk, ahol mindenki jól érzi majd magát!