TOP termékek

Házhozszállítás

Házhozszállítás

+3613009392 | webshop@sateam.hu

 

Raktáron lévő termékek kiszállítása akár másnapra!

Blog

Szabadtéri élet a kertben – kényelmes pihenőhelyek

2024.06.14 09:10
Szabadtéri élet a kertben – kényelmes pihenőhelyek

A kert nem csupán zöld oázis a ház körül, de egyben a pihenés, kikapcsolódás és a szabadban töltött idő kellemes helyszíne is. Ahogy a belső terekben, úgy a kertben is fontos a kényelmes és funkcionális bútorzat megválasztása, hogy maximálisan élvezhessük a napsütést, a friss levegőt és a természet közelségét. De milyen szempontokat érdemes a kerti bútorok kiválasztasakor szem előtt tartani? Ehhez adunk most tippeket!

  • A kert mérete és stílusa

 

A kerti bútorok kiválasztásakor az elsődleges szempont egyértelműen a kertünk mérete és a már kialakított stílusa. Kisebb kertekben például praktikusak a kompakt méretű, összecsukható vagy egymásra rakható bútorok, amelyeket könnyen mozgathatunk és tárolhatunk. Tágasabb kertekben elegánsabb, nagyméretű ülőgarnitúrák is elhelyezhetők, amelyek kényelmes pihenést biztosítanak a család és a barátok számára.
A bútorok stílusának összhangban kell lennie a ház és a kert hangulatával, így például modern stílusú házhoz letisztult vonalú, trendi bútorok illenek, míg egy rusztikus stílusú házhoz a természetes anyagokból készült darabok mutatnak jól.

  • Anyagválasztás

 

A kerti bútorok anyagának kiválasztásakor fontos figyelembe venni a tartósságot, az időjárásállóságot és a kényelmet. A legelterjedtebb anyagok a fa, a fém, a műanyag és a rattan. Vizsgáljuk meg ezeket közelebbről!

A fa
Klasszikus anyag, amely melegséget és természetességet sugároz, emellett a fabútorok tartósak és időtállóak, de rendszeres karbantartást igényelnek.
A fém
A fémből készült bútorok strapabíróak és könnyen tisztíthatók, ráadásul számos stílusban kaphatóak, a modern minimalista dizájntól a klasszikus kovácsoltvasig.
A műanyag
Ezek a bútorok általában olcsók, könnyűek és könnyen karbantarthatók, szinte minden színben és stílusban kaphatóak, így bármely kertbe beilleszthetők, de élettartamúk rövidebb lehet.
A rattan
Ez egy természetes anyag, amely kényelmes és stílusos, a rattanból készült bútorok jól bírják az időjárást, de nem vízállóak!

  • Az ülőhelyek kiválasztása

 

A kényelmes ülőhelyek elengedhetetlenek a kertben, a székek, fotelek és kanapék kiválasztásakor fontos figyelembe venni a méretet, a formát és a párnázást. A székeknek megfelelő magasságúaknak kell lenniük az étkezőasztalhoz, a foteleknek pedig kényelmes támasztást kell biztosítaniuk a hátnak. A kanapéknak tágasnak és kényelmesnek kell lenniük, hogy akár többen is elférjenek rajtuk – ezt mindig tartsuk szem előtt!

  • További kiegészítők

 

A kerti bútorok kiegészítőkkel még komfortossá tehetők. A napernyők és napvitorlák árnyékot biztosítanak a forró napsütésben, a kerti párnák pedig extra kényelmet nyújtanak. A kültéri lámpák pedig hangulatos fényt varázsolnak a kertbe, míg a grill ideális a szabadtéri főzésekhez.

A kerti bútorok és ülőhelyek kiválasztása, elrendezése fontos feladat, de ha odafigyelünk a részletekre, akkor egy gyönyörű és kényelmes kertet alakíthatunk ki, ahol élvezhetjük a szabadban töltött időt!